کد مطلب : Culture 'en' is a neutral culture. It cannot be used in formatting and parsing and therefore cannot be set as the thread's current culture.  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 1922   |   تاریخ درج: Wednesday, April 22, 2020   |   ساعت: 9:55 AM   |   منبع / نویسنده مطلب: مدیر سایت

 

جلسه رفع موانع حمل و نقل ریلی استان

به منظور رفع موانع و تنگناهای حمل و نقل ریلی و تسهیل و روان سازی این حوزه به پیشنهاد دکتر یونس ژائله رئیس اتاق تبریز، انجمن شرکت های حمل و نقل بین المللی شمال غرب کشور به همراه رضا کامی عضو هئیت رئیسه اتاق تبریز و رئیس کمیسیون حمل و نقل و گمرک با علی جهانگیری معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری آذربایجان شرقی با حضور مسئولان گمرک ، راه آهن، انبارهای عمومی و مسئولان حمل و نقل جاده ای استان تشکیل جلسه دادند.


ساماندهی حمل نقل ریلی و جاده ای با توجه به  شیوع ویروس کرونا در کشور و سایر کشورهای جهان که به عنوان شریک تجاری ایران مطرح هستند، استفاده از تمام ظرفیت گمرکی استان و استانهای همجوار و حمل و نقل ریلی استان به منظور کاهش زمان واردات و صادرات کالا و رساندن به کوتاه ترین زمان ممکن، نوسازی ناوگان جاده ای کشور به منظور بهره مندی از مزیت های اقتصادی این ناوگان با توجه به موقعیت استتراتژیک کشور، تدوین نقشه راه جدید با در نظر گرفتن  شرایط سخت اقتصادی که از تحریم های ظالمانه و شیوع ویروس کوید ۱۹ بر کشور تحمیل می شود. بهره برداری ۲۴ ساعته از ظرفیت گمرکی و ریلی استان برای بهبود حمل و نقل کالا و خدمات در کشور، پیگیری های دیپلماتیک برای اصلاح موارد و مشکلات پیش آمده در همکاری های ریلی و جاده ای با کشور های همسایه به خصوص کشور ترکیه و تسریع در حمل نقل واگن های حامل کالا برای سرعت بخشی به حمل و نقل ریلی در کشور و منطقه از جمله موارد طرح شده در این نشست بود.
در این جلسه با توجه به مطالب عنوان شده و موارد  درخواستی، به دستور علی جهانگیری معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مقرر گردید: گمرک، راه آهن و انبار های عمومی ۲۴ ساعت در جهت تسهیل حمل و نقل ریلی فعالیت نمایند و در این خصوص مکاتبات لازم با مقامات ملی از طرف مقامات استانی صورت گیرد.
در این جلسه یونس ژائله رئیس اتاق تبریز با اشاره به این نکته که می بایست در سال جهش تولید اقداماتی موثری را با هدف حل مسائل و مشکلات پیش رو  فعالان اقتصادی در راستای افزایش صادرات در اولویت برنامه های اقتصادی استان قرار دهیم؛ افزود: باید تلاش نماییم مشکلات پیش روی بخش های پالایشگاهی، پتروشیمی، حمل و نقل و سایر اقلام صادرات غیر نفتی همچون صنایع غذای و محصولات کشاورزی را مرتفع نماییم.
رئیس اتاق تبریز در ادامه خاطر نشان کرد: باید نقشه راه جدیدی  با توجه به  شرایط شیوع ویروس کرونا  در تدوین برنامه توسعه اقتصادی استان مد نظر قرار دهیم.
ژائله پیگیری تامین کامیون های مورد نیاز با استاندار های جهانی برای تجارت با سایر کشورهای منطقه و جهان را از اقدامات مورد نیاز در بهبود وضعیت اقتصادی استان خواند و در این خصوص تاکید نمود: منابع مورد نیاز خرید این کامیون ها می تواند از محل منابع حاصل از صادرات و درآمدهای ارزی که از طریق صادرات غیر نفتی عاید کشور و استان می شود تامین گردد.
رئیس اتاق تبریز در مورد اهمیت صنعت حمل نقل در توسعه اقتصادی هر کشوری یادآور شد: این صنعت یکی از ارکان اساسی در توسعه اقتصادی کشورها محسوب می شود و کشورها بدون دارا بودن شرکت های توانمند در حوزه حمل نقل نمی توانند تجارت موفق و موثری در داخل و خارج از مرزهای خود داشته باشند. وی فروسودگی ناوگان حمل و نقل استان را در مقایسه با سایر استان های کشور قابل توجه خواند و افزود:  ایجاد و تقویت شرکت های حرفه ای حمل و نقل بین المللی و واردات کامیون های مورد نیاز این شرکت ها یکی از ملزومات توسعه اقتصادی استان است که این امر با هم افزایی بخش خصوصی و حمایت مسئولان ارشد استان محقق می گردد.
وی در خصوص مدت زمان صرف شده در حمل و و نقل ریلی در استان و کشور پیشنهاد داد: کالاها از طریق قطار و کانتینرهای حمل بار به گمرک سهلان  وارد و از این گمرک با استفاده از واگن ها و کامیون های ایرانی به مقاصد مورد نظر در اسرع وقت انتقال یابند تا مدت زمان کمتری صرف جا به جایی کالا در داخل و خارج از کشور شود.
علی جهانگیری معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری در خصوص پیشنهاد رئیس اتاق تبریز و انجمن شرکت های حمل نقل بین المللی در خصوص نوسازی ناوگان حمل و نقل استان، با اشاره به این نکته که حمل و نقل موتور تجارت است؛ از فعالان اقتصادی و مسئولان استانی در این حوزه خواست تا دلایل و استدلال های خود را همراه با  محاسبه هزینه، فایده و شاخصه های همچون: اهمیت رقابت پذیری  صنعت حمل و نقل استان با کشورهای همجوار که در این حوزه پیشرفت های قابل توجه ای داشته اند، را با معرفی شرکت های حمل و نقلی که علاقمند سرمایه گذاری در این حوزه هستند را ارائه نمایند تا با حمایت و پشتیبانی مسئولان ارشد استانی مکاتبات لازم با مسئولان ملی برای پی گیری این مضوع صورت گیرد.
حمید باراندوزی رئیس انجمن شرکت های حمل و نقل بین المللی شمالغرب کشور با یادآوری این نکته که راننده محور بودن شرکت های حمل و نقل بین المللی یکی از عمده مسائل و مشکلات این شرکت های در استان و کشور است. اظهار امیدواری نمود: با عملیاتی نمودن خرید کامیون هایی  با استاندارهای جهانی وضعیت شرکت های حمل و نقل بین المللی در استان بهبود یابد.
رضا کامی عضو هئیت رئیسه اتاق تبریز و رئیس کمیسیون حمل و نقل و گمرک اتاق تبریز با اشاره به این نکته که در حال حاضر مهمترین مسئله در حمل و نقل و ترانزیت کالا، حل مسائل و مشکلات حمل و نقل ریلی است از  وقفه قابل توجهی که در حمل و نقل ریلی در استان و استانهای همجوار در ورود واگن به خاک کشور و توقف این واگن ها در استان صورت می گیرد؛ از مسئولان امر در راه آهن و گمرک خواست با همکاری و هم افزایی امکان مدیریت زمان در بارگیری و تخلیه کالاهای وارداتی به استان و کشور را به حداقل زمان ممکن تقلیل دهند.
رئیس کمیسیون حمل و نقل و گمرک اتاق تبریز نگاه سیستماتیک به تمام حوزه های اقتصادی و خدماتی با هدف توسعه اقتصادی در شرایط سخت اقتصادی را لازمه بهبود وضعیت اقتصادی استان خواند و یادآور شد: با سیستم سازی در حوزه های مختلف حمل و نقل نظم دهی بهتری می توانیم به ورود و خروج واگن های در استان داشته باشیم.
اکبر عیسی زاده مسئول دفتر نمایندگی وزرات امور خارجه در شمال غرب کشور با اشاره به مشکلات و مسائل پیش آمده در حمل و نقل ریلی یادآور شد: مذاکرات مستمر در راستای حل مسائل و مشکلات این حوزه با کشور همسایه در جریان است. وی اظهار امیدواری نمود: این مذاکرات مستمر بتواند بخش عمده ای از مسائل و مشکلات موجود در این حوزه را مرتفع نماید.
شاپور ارصلانی مدیر کل راه آهن آذربایجان با یادآوری این نکته که به خاطر شیوع ویروس کرونا مرز از تاریخ چهارم اسفند ۹۸ به طور یک جانبه بسته شده است  و از آن تاریخ حمل و نقل ریلی با توجه به کمبود های این حوزه به تنهایی حمل و نقل کالا را در امر واردات و صادرات بر عهده گرفته است تا علاوه بر نیازهای استان به برخی از نقاط کشور و سایرکشورهای همسایه همچون افغانستان و ترکمنستان نیز در انتقال کالات و خدمات ارائه خدمت نماید. یکی از علل اساسی وقفه واگن ها در مبادی مرزی و گمرکات را فرسودگی زیر ساخت های راه آهن در استان و ناقص بودن  اسناد گمرکی خواند. و اظهار امیدواری نمود: با همکاری و هم افزایی تمام نهادهای و سازمان های مربوطه در روز های آتی وضعیت بهبودی را در این حوزه شاهد باشیم.
وی در خصوص نوبت دهی به بار گیری در واگن ها گفت:  بر اساس پروتکل ها و تفاهم نامه های که بین دولت ایران و ترکیه منعقد شده است راه آهن فقط می تواند با هفت شرکت معرفی شده همکاری نماید. که در این خصوص به دستور معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی مقرر شد: تفاهم نامه ها و  پروتکل های موجود بررسی و پیشنهاداتی در خصوص  بهبود وضعیت همکاری با سایر شرکت های حمل و نقل ارائه گردد. 
جعفر نایبی از اعضاء انجمن شرکت های حمل و نقل استان با اشاره به فرسودگی زیر ساخت های ریلی در استان از مسئولان امر خواست در این خصوص نیز اقدامات عاجلی را انجام دهند .
رضا نظری مدیر عامل شرکت انبارهای های عمومی و خدمات گمرکی با یاد آوری این نکته که انبارهای عمومی گمرک سهلان بنا به پیشنهاد ارائه شده در این نشست آماده است ۲۴ ساعته در خدمت تخلیه و بارگیری واگن های حامل کالاهای وارداتی و صادراتی به استان و کشور باشد. جذب حمایت های ملی و منطقه ای در شرایط ویژه برای بهبود و ارتقاء کیفیت زیر ساخت های حمل و نقل ریلی و گمرک های استان و منطقه را خواستار شد.
رفتار و عمل متقابل در حمل و نقل بین المللی و ترانزیت کالاهای واراداتی و صادراتی، شفاف سازی در روابط دو جانبه و چند جانبه در تجارت و ترانزیت کالاها و خدمات،  مکاتب با مسئولان اداری و سیاسی کشور ترکیه برای بهبود وضعیت حمل و نقل و حل مسائل و مشکلات دو جانبه در ترانزیت کالا و خدمات و هما هنگی بیشتر با گمرکات استان آذرابیجان غربی برای بهوبد وضعیت حمل و نقل ریلی از دیگر  پیشنهادات فعالان اقتصاد ی در حوزه حمل و نقل استان در این نشست بود .

Share نسخه مخصوص چاپ